Een bijeenkomst met als thema jongeren met gemis en verlies

Alle jongeren hebben of krijgen te maken met gemis en verlies. Verlies door overlijden, een ernstige ziekte van iemand die hun dierbaar is; je verliest alles wat vertrouwd en gewoon was en gaat een nieuwe, onbekende fase in. Wanneer jongeren te maken krijgen met verlies, wordt hun veerkracht op de proef gesteld.

De confrontatie met verlies heeft vaak invloed op hun functioneren op school. Jongeren gaan anders om met verdriet dan volwassenen. Het is voor hen vaak heel moeilijk om uiting aan gevoelens te geven. De behoefte om niet anders te zijn dan anderen, kan maken dat jongeren alleen komen te staan in hun verdriet. De mensen die werken in het voortgezet onderwijs maken dagelijks jongeren mee in de leeftijd van 12-18 jaar die daarmee te maken hebben.

Verschillende organisaties op het gebied van jongeren en verlies in heel Flevoland hebben een programma samengesteld dat gaat over jongeren en gemis; Ik mis je! Wat nu..?

 Scholen kunnen gebruik gaan maken van een mooi samengesteld modulair programma. Er zijn modules voor leerlingen en voor ouders. In het programma wordt emotie met kunst verbonden.

Bijeenkomst

Er worden drie bijeenkomsten georganiseerd in Flevoland. Deze is bedoeld voor allen die te maken hebben met jongeren en verlies en zich willen laten verrassen en inspireren. Te denken valt aan; ouders, leerkrachten voortgezet onderwijs, zorgcoördinatoren, mentoren, hulpverleners…

Dinsdag 13 september, Parkhuys Almere, Bunuellaan 1, 1325PP Almere
Dinsdag 20 september, Flevomeerbibliotheek, de Rede 82, 8251EX Dronten
Dinsdag 27 september, Flevomeerbibliotheek, Harmen Visserplein 5, 8302BW Emmeloord

Van 19.30 uur tot uiterlijk 21.30. Voor meer informatie en aanmelden (tot 13 september)

Informatie

Bea Dame; coördinator Netwerk Palliatieve zorg Almere, 0650939594,b.dame@npzalmere.nl

Met vriendelijke groet,

De betrokken organisaties; Netwerken Palliatieve Zorg Flevoland, Rouw NOP, FlevoMeer Bibliotheek, Parkhuys Almere, Stichting de KIM

Terug naar beginpagina